Τέρμα πια η κοροϊδία

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και των Αδαμών, της Εύβοιας της Ηλείας και σε όλους τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα που αυτές τις ημέρες δίνουν μάχη να σώσουν τις ζωές τους και το βιός τους

Αγανακτούμε με την λογική της ατομικής ευθύνης που αναμασάει και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η κυβέρνηση και οι εκλεκτοί της στην Περιφέρεια.
Είμαστε αντίθετοι στην λογική του »κόστους-οφέλους» που κυβέρνηση, δημοτικές αρχές και περιφέρεια υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια βάζοντας στο ζύγι του κέρδους τις ζωές μας.


Μετρούν την ασφάλεια της ζωής και της υγείας του λαού με το αν το κόστος των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία αξίζει να δαπανηθεί με κριτήριο την ανταποδοτικότητα , δηλαδή εάν θα τους φέρει πίσω κέρδη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες στρέμματα γης καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής, την αδυναμία πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Η πράσινη ανάπτυξη τους μυρίζει κάρβουνο, μυρίζει έγκλημα σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» έχει επανειλημμένα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της πυροπροστασίας, που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κρίσιμη ανάγκη για τον εργαζόμενο λαό που δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να τρέμει για το νοικοκυριό του και την ίδια του τη ζωή, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, το χειμώνα με τις πλημμύρες.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τις στηρίζουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι , να αποζημιωθούν για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για το λεκανοπέδιο.

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας να πάρει έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα , με στελέχωση μόνιμου προσωπικού και σύγχρονου εξοπλισμού για την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος και των λαϊκών οικογενειών.

Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων στο βουνό μας !

Ούτε να περνάει από το μυαλό της δημοτική αρχής Γλυφάδας με βάση το νέο πολεοδομικό σχέδιο που έφερε προς συζήτηση να ανοίξει μπίζνες στο βουνό με βιτρίνα δήθεν την προστασία του Υμηττού.

Τα μέλη και οι φίλοι της «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» πέφτουμε όλοι στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών και θα βρισκόμαστε όπου χρειαστεί!