ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού – Αργυρούπολης, οδηγήθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Αργυρούπολης -Ελληνικού, αλλά και υπάλληλοι του δήμου Γλυφάδας μετά από την διένεξη των δυο δημάρχων για την οριοθέτηση της περιοχής του ρέματος της Ευρυάλης.

Καταγγέλλουμε και τις δυο δημοτικές αρχές που, για τα δικά τους συμφέροντα και των επιχειρηματιών που εξυπηρετούν, χρησιμοποιούν τους κατοίκους και τους εργαζόμενους  της περιοχής ως δούρειους ίππους για τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Καμία ανοχή στα επικίνδυνα παιχνίδια των Δημοτικών Αρχών Γλυφάδας και Αργυρούπολης Ελληνικού που παίζονται σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και των εργαζόμενων των δυο δήμων με αφορμή το ρέμα της Ευρυάλης!

Την ίδια ώρα που ο λαός βρίσκεται στην δίνη της πανδημίας, η κυβέρνηση και οι τοπικές διοικήσεις αδιαφορούν και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας,

την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από την πολιτική που άσκησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή και οι δυο δημοτικές αρχές πρόθυμα υλοποιούν κατά γράμμα,

την ίδια ώρα που ο λαός  στερείται βασικά δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την  πρόνοια, τον αθλητισμό, την ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους αναψυχής και πρασίνου, που τα λαϊκά νοικοκυριά πλήττονται με φόρους μέσων των δήμων,

οι δυο δημοτικές αρχές παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής και επιδίδονται σε μηνύσεις εκατέρωθεν, έχοντας το θράσος να μηνύσουν μέχρι και εργαζόμενους των δυο δήμων που έκαναν την δουλειά τους και ακολουθούσαν εντολές των δήμαρχων, σύροντας τους στο αστυνομικό τμήμα ώς υπεύθυνους.

Ντροπή!

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των εργαζομένων!

Καλούμε τους εργαζόμενους των δήμων αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να μην στοιχηθούν πίσω από κανένα Δήμαρχο και καμιά δημοτική αρχή. Ο πόνος τους για το περιβάλλον περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων , αλλά και δημοτικής περιουσίας με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο σύνολο των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, επιπλέον χαράτσωμα των κατοίκων.

Η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων που επικαλούνται, δεν διασφαλίζεται μέσα από τις αντιπαραθέσεις των δημάρχων και τα show τους. Δεν διασφαλίζεται από την εκχώρηση σε επιχειρηματίες σειράς υπηρεσιών των δήμων , όπως η συλλογή και η μεταφορά στερεών αποβλήτων, η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, δημοτικών κτηρίων και η συντήρηση πρασίνου που και οι δυο έχουν εκχωρήσει σε εργολάβους και οργανώνουν μέσα από τις Αναπτυξιακές Εταιρείες που ετοιμάζουν στους δήμους μας.

Σίγουρα δεν διασφαλίζεται από το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έγκλημά που συντελείται αυτή την ώρα στην περιοχή μας με την «εμβληματική επένδυση του Ελληνικού».

Καλούμε τον λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους στους δήμους μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει ελεύθερος χώρος πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή και στους δυο δήμους που θα πληροί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες
  • Αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα για το ρέμα της Ευρυάλης, που έχει εγκαταλειφθεί.
  • Σύγχρονες και δωρεάν εγκαταστάσεις αναψυχής.
  • Αξιοποίηση των παιδικών σταθμών της πρώην Ολυμπιακής και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που έχουν εγκαταλειφθεί και παραδοθεί στον «επενδυτή». Να ανακαινισθούν άμεσα για τις ανάγκες των δύο δήμων.
  • Να σταματήσει τώρα η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  μέσα στον οικιστικό ιστό και των δυο δήμων.
  • Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων σε κατάλληλες υποδομές από Ενιαίο Κρατικό Φορέα Διαχείρισης που θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Χωροθέτηση που θα επιλέγει μεθόδους για τις μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων με μοναδικό κριτήριο την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του λαϊκού εισοδήματος και όχι τα συμφέροντα των μεγάλο επιχειρηματιών.
  • Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στους δημόσιους φορείς διαχείρισης των αποβλήτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.